A A+

FAQ

De ce sa aleg BCR Asigurari de Viata VIG?

Suntem cea mai dinamica companie de asigurari de viata din Romania, lider pe piata bancassurance,  partenerul celei mai mari banci din Romania, BCR.

Avem un portofoliu complex de produse si servicii adaptate nevoilor clientilor nostri si cerintelor in continua schimbare ale pietei.

Produsele de asigurari ale BCR Asigurari de Viata VIG se diferentiaza prin calitate, tarife competitive si inovatie.

De ce am nevoie de o asigurare de viata?

Asigurarea de viata are rolul de a-ti proteja familia si pe acele persoane care depind financiar de tine chiar de la momentul primei plati. Indiferent de tipul politei pe care o achizitionezi, asigurarea de viata iti garanteaza ca,  in cazul in care ti se intampla ceva neprevazut, cei dragi vor beneficia in continuare de sustinerea financiara de care au nevoie.

Prin ce se caracterizeaza asigurarea de viata?

 • iti garanteaza stabilitatea financiara in cazul producerii unor evenimente neprevazute;
 • iti creeaza rezerve valoroase pentru momentele importante din viata: nasterea unui copil, casatoria, o achizitie importanta etc.;
 • cu cat este incheiata mai repede, cu atat este mai valoroasa pentru tine si te costa mai putin;
 • o poti adapta nevoilor, schimbarilor din viata ta si a celor dragi precum si disponibilitatilor tale financiare;
 • ii ofera copilului tau un start mai usor si sigur in viata de adult:  ii asigura plata studiilor pe care doreste sa le urmeze sau demararea unui proiect major;
 • iti ofera un venit suplimentar la varsta pensionarii;
 • plateste ipoteca in cazul evenimentului nefericit al decesului sau iti asigura plata ratelor de credit in cazul unor evenimente neprevazute precum somajul, incapacitatea de munca, invaliditatii, protejandu-i financiar pe cei dragi si pastrand in familie achizitia facuta prin intermediul creditului bancar.

In cadrul unei asigurari de viata am si optiunea de economisire?

Da, exista asigurari de viata care, pe langa componenta de protectie, au si o componenta de economisire.

In acest caz, asigurarea de viata iti este de un real folos putand sa-ti asigure veniturile suplimentare pentru etape importante din viata ta.

Cum pot achizitiona de asigurare de viata care mi se potriveste?

Primul pas este sa iei legatura cu un consilier de asigurari. El te va ajuta sa faci alegerea care sa-ti reprezinte cel mai bine interesele, pornind de la o analiza detaliata si profesionista a nevoilor tale.

Odata ce ati analizat impreuna nevoile tale in functie de parametri precum: status familial, financiar etc. consilierul iti va prezenta produsul care ti se potriveste, astfel incat sa poti lua o decizie bine intemeiata.

Cum pot adapta contractul meu de asigurare la un nou status familial, financiar etc.?

Orice schimbare in viata ta aduce noi responsabilitati si oportunitati. Poate fi momentul sa adaugi asigurarii tale noi clauze suplimentare, sa inchei o renta copilului care tocmai s-a nascut, sa cresti suma asigurata pentru riscul de deces etc. Contacteaza-l pe consilierul tau de asigurari si informeaza-l cu privire la schimarile din viata ta. Vei afla de la el ce optiuni ai la dispozitie si poti astfel maximiza beneficiile asigurarii tale.

Pot modifica frecventa de plata a primei de asigurare pe durata contractului?

Da. La data aniversarii contractului tau de asigurare poti opera aceasta modificare alegand frecventa de plata care consideri ca te avantajeaza cel mai bine.

Ce informatii pot primi despre statusul asigurarii mele?

Te informam cu privire la valoarea contului, evolutia programelor investitionale unit-linked sau a asigurarii index/credit - linked, daca detii astfel de asigurari, oportunitatea de revalorizare a politei tale, modalitati de plata a primei de asigurare, procedura de despagubire in cazul producerii evenimentului asigurat si orice alte informatii despre asigurarea ta, la cerere.

Ce pot face daca sunt in situatia sa nu mai pot plati prima de asigurare?

Daca nu mai poti sustine financiar prima de asigurare actuala, ai posibilitatea sa reduci cuantumul ei. Trebuie sa stii ca in consecinta se va reduce si suma asigurata.

Daca aceasta imposibilitate financiara este pentru o perioada limitata exista o perioada de gratie de 60 de zile pe care o ai la dispozitie pentru a putea plati si a beneficia in continuare de protectia oferita de asigurarea ta de viata.Contacteaza-l pe consilierul tau de asigurari si informeaza-l cu privire la aceasta situatie. El iti va prezenta toate optiunile pe care le ai.

Ce se intampla daca depasesc perioada de gratie de 60 de zile si nu pot plati prima de asigurare?

In cazul asigurarilor traditionale de viata - contractul se suspenda pentru o perioada de 90 zile. In aceasta perioada poti relua oricand plata primelor restante.

In cazul asigurarii unit-linked - contractul se va transforma in liber de plata primelor (primele platite se constituie in prima unica) daca au trecut doi ani de la intrarea in vigoare a politei si toate primele au fost platite pana atunci.

Care sunt pasii de urmat din momentul producerii producerii evenimentului asigurat?

Mai intai trebuie sa anunti (in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului asigurat) BCR Asigurari de Viata VIG pentru ca noi sa putem onora prestatiile asigurarii tale.

Pe site-ul www.bcrasigviata.ro gasesti intreaga documentatie pentru constituirea dosarului de dauna ce trebuie depus la sediul nostru central din str. Rabat nr. 21, sector 1, Bucuresti.

Imediat ce intram in posesia documentatiei vom demara procedura de evaluare a evenimentului iar solutionarea dosarului va fi facuta in termen de 30 de zile.

Cum poate evolua programul investitional unit linked pentru care am optat?

Programul investitional unit linked evolueaza in functie de gradul sau de risc. Gradul de risc este dat de structura-tinta a portofoliului. Politica noastra de investitii urmareste un portofoliu diversificat pentru o cat mai buna dispersie a riscului.

Daca ai optat pentru un program cu grad de risc scazut sau mediu (cum sunt BCR PIANO si BCR FORTE) poti sa te astepti la un randament mai mic, respectiv mediu, dar mai sigur pentru investitia ta.

Daca ai optat pentru un program investitional cu grad de risc ridicat (BCR FORTISSIMO), atunci ai sansa unui randament mult mai ridicat, insa cu o volatilitate mai mare, inregistrand oscilatii (cresteri si scaderi) mari.

 

Poti alege o combinatie a celor trei programe cu diferite grade de risc, un mix investitional intre doua sau chiar trei programe, impartind astfel investitia ta pe mai multe niveluri de rentabilitate.

Ai posibilitatea sa urmaresti evolutia programelor investitionale si sa decizi modificarea procentelor alocate initial.

Pentru orice modificare pe care doresti sa o aduci politei tale cel mai bine este sa-l contactezi pe consilierul tau de asigurari.

Ce este procedura de underwriting?

Prin underwriting se intelege evaluarea din punct de vedere medical a riscului.

Evaluarea riscului ia in considerare istoricul medical al clientului si informatiile medicale cuprinse in documentele medicale solicitate suplimentar, atunci cand este cazul.

Este absolut firesc pentru o companie de asigurari sa-si cunoasca bine clientul si totodata riscurile pe care si le va asuma in relatia cu acesta.

In ce situatii pot beneficia de asigurarea mea de viata?

Poti beneficia de asigurarea ta de viata in toate situatiile acoperite de polita ta de asigurare.

De exemplu:

Ai o asigurare de viata cu componenta de protectie in caz de deces sau la care ai atasat diferite clauze (imbolnavire grava, spitalizare,  invaliditate, incapacitate de plata etc.)? Beneficiarii politei vor primi suma asigurata in cazul producerii acestor evenimente.

In cazul producerii evenimentului asigurat, BCR Asigurari de Viata VIG trebuie anuntata in termen de 15 zile.

Ce modificari pot aduce contractului meu de asigurare?

Pe durata contractului tau de asigurare poti:

 • Modifica suma de asigurare si riscurile acoperite
 • Atasa clauze suplimentare
 • Suplimenta plata primei de asigurare
 • Schimba programele investitionale (valabil pentru asigurarile unit -linked)
 • Schimba beneficiarul asigurarii
 • Transforma contractul in contract liber de plata primelor (in cazul asigurarii unit- - linked)
 • Rascumpara sau rezilia contractul de asigurare, dar iti recomandam ca inainte de a lua aceasta decizie sa ne contactezi pentru a analiza impreuna care sunt solutiile pentru a beneficia in continuare de oportunitatile pe care ti le ofera asigurarea ta.
 • Repune in vigoare contractul de asigurare, reluand plata primelor

Pot sa renunt la asigurarea mea? Ce se intampla in acest caz?

O asigurarea de viata este un angajament pe termen lung cu avantaje multiple daca acest angajament este respectat pana la final. Cu cat decizi sa rascumperi mai devreme asigurarea, cu atat mai mult vei fi privat de aceste avantaje.

Daca treceti printr-o situatie financiara dificila, inainte de a lua decizia de a renunta la polita de asigurare,  informeaza-te asupra conditiilor in care se poate face rezilierea, afla ce alte optiuni ai pentru a depasi aceasta perioada. Exista solutii pentru aceste imprejurari. Cel mai bine este sa pastrezi legatura cu consilierul tau.

Ce este suma de rascumparare?

Este suma pe care o primesti ca urmare a rezilierii contractului tau de asigurare inainte de termenul stabilit in contract. Valoarea de rascumparare se calculeaza si se plateste pentru asigurarile care au o componenta de economisire sau de investitii pe langa cea de protectie. Valoarea de rascumparare se aplica doar partii destinate economisirii sau investirii si tocmai de aceea este mai mica decat suma primelor platite. Valoarea ei depinde de mai multi factori: tipul de asigurare, anul in care se afla contractul de asigurare. Rezilierea politei pe parcursul contractului nu este o solutie avantajoasa de aceea este bine ca inainte de a hotari rezilierea contractului inainte de maturitate, sa evaluezi impreuna cu consilierul tau toate solutiile alternative.