A A+

Programele de investitii Unit Linked sunt programe al caror rezultat investitional este dependent de miscarile pietelor financiare interne si internationale. Criza generata de noul coronavirus COVID-19 a avut reverberatii in toate sectoarele economice, de la industrie la servicii. Aceste miscari au generat si genereaza in continuare scaderi ale nivelelor de activitate si a valorilor companiilor, a increderii consumatorilor precum si asteptari de scadere in viitor a activitatii economice. 

Ca urmare a riscurilor prezentate, pietele financiare locale si globale au inregistrat scaderi importante ale valorilor de piata, scaderi ce se traduc si in deprecieri ale valorilor fondurilor investite in activele respective. Pietele internationale de actiuni au avut scaderi, in medie, de aproximativ 30% de la inceputului anului 2020 pana la finalul lunii martie. De asemenea, pietele de obligatiuni ale pietelor in dezvoltare au suferit scaderi importante datorita cresterii aversiunii la risc a investitorilor institutionali; aceaste scaderi au fost inregistrate in ciuda masurilor exceptionale luate de cele mai mari Banci Centrale din lume pentru a asigura lichiditati pietelor de capital.

Ne asteptam in viitor la volatilitate ridicata pe pietele de capital, cu directie dictata de durata si severitatea cu care activitatea economica va fi afectata de criza generata de criza COVID-19. 

*date la 31.03.2021; **evolutie activ suport fond de investitii YOU Invest Solid EUR, pana la data de 16.02.2019.

SAI Erste Asset Management a decis fuziunea prin absortie a fondului YOU Invest Solid EUR (fond absorbit), de catre fondul YOU Invest Active EUR (fond absorbant), incepand cu data de 17.12.2019. Astfel, conform reglementarilor in vigoare, fuziunea ne-a fost notificata in data de 19.11.2019 de catre SAI Erste Asset Management, administratorul fondului de investitii YOU Invest Solid EUR aferent programului Investitional BCR Piano EUR

Intrucat YOU Invest Activ EUR (fondul absorbant) prezinta un grad de risc ridicat, iar programul investitional BCR PIANO EUR prezinta un grad de risc scazut, pentru a mentine nivelul profilului de risc si randamentul programului investitional, BCR Asigurari de Viata VIG a analizat optiunile existente si a decis transferul total al investitiilor in fondul Erste Bond Flexible Romania EUR, in conformitate cu prevederile conditiilor contractuale. 

Verifica aici >> Prospectul de emisiune pentru Erste Bond Flexible Romania EUR.

Evolutia programelor investitionale

Poti opta pentru un sigur program investitional sau o combinatie intre cele trei, care sa te avantajeze cel mai bine.


Evolutia programului investitional BCR PIANO

BCR PIANO LEI - Ianuarie 2021                     BCR PIANO EURO - Ianuarie 2021

BCR PIANO LEI                                                Prospectul de emisiune >> BCR PIANO EURO


Evolutia programului investitional BCR FORTE

BCR FORTE Lei - Ianuarie 2021                     BCR FORTE EURO - Ianuarie 2021

Prospect de emisiune

BCR FORTE LEI                                                BCR FORTE EURO


Evolutia programului investitional BCR FORTISSIMO

BCR FORTISSIMO LEI - Ianuarie 2021          BCR FORTISSIMO EURO- Ianuarie 2021

Prospect de emisiune

BCR FORTISSIMO LEI                                     BCR FORTISSIMO EURO